Blog

Behoefte

1 maart 2011

Vandaag staat in de Volkskrant een interview met Laurence Stassen, lijsttrekster voor de PVV in Limburg en lid van het Europees Parlement. Een van de onvergetelijke slogans van de PVV in Limburg luidt “Geen halalvlees, maar zuurvlees!” Stassen: ‘Dat is niet goedkoop scoren. Zuurvlees is precies wat de Limburger lekker vindt, waar de Limburger behoefte aan heeft.’
Ik ben geen Limburger, maar Stassen slaat de spijker op z’n kop. De mensen moeten meer zuurvlees eten. Vanaf morgen is het daarom ‘Woensdag Zuurvleesdag’. Ze weten het zelf nog niet, maar daar hebben de mensen behoefte aan.
Nog meer goed nieuws: sinds vandaag mogen we 130 kilometer per uur rijden op de Afsluitdijk. Om met Jiskefets ‘Goeiesmorges’ Edgar te spreken: Yessssss! Dat is precies wat de Nederlander lekker vindt, waar de Nederlander behoefte aan heeft: met 130 over de Afsluitdijk scheuren in plaats van dat onuitstaanbaar trage 120. Dat slakkentempo was om razend van te worden. Ik zeg het wel vaker: er moet vooruitgang zitten in het leven, en dit kabinet stelt eindelijk orde op zaken waar de mensen écht behoefte aan hebben. Morgenvroeg scheur ik na het stemmen meteen met 130 op en neer naar Limburg om vlees te halen bij slagerij Van Os, daarna zal ik een zuurvleesfeestmaal bereiden om ’s avonds de overwinning op die vermaledijde halalvleeseters te vieren. U bent uitgenodigd, maar ik woon klein dus denk erom: vol is vol. Gastvrijheid is nu eenmaal een rekbaar begrip.